Modetrender 2017

Det blir ett spännande modeår 2017. Trenderna är tydliga och det finns något för alla smaker. Självklart är barnkläder inget undantag från trenderna. I år kan man se flera starka teman i barnkläder, bland annat tryck med sommarkänsla så som glassmönster och färgglada prickar. Den tropiska trenden är också stor med djärva tryck och mönster av tropiska blommor, djur och blad. Färgerna för våren och sommaren går mycket i korall, aprikos och mintgrönt. För alla familjer som gillar friluftsliv och lever ett aktivt liv, har olika märken tagit till vara på sommarens stora teman. peak performance barn för modemedvetna familjer är ett ypperligt exempel på ett märke som följer vårens stora färgtrender.

Var det bättre förr?

Ett av de hetaste modetrenderna i vår är också en resa bakåt i tiden, närmare bestämt till 90-talet. Minns ni de nästintill ikoniska Fila tröjorna, Adidas byxorna med knäppning på sidan och luvtröjor av märket Champion? Alla dessa kära favoriter gör en comeback på catwalken till någras fasa och andras förtjusning. Stora tryck med märkeslogga överlag är något som dominerar och 90-talsvibbarna är påtagliga. Även den lösa kostymbyxan från tidigare säsonger består likasom parkasen och trenchcoaten bland vårens ytterplagg. Klassiska ränder kommer även starkt i vårens plagg vilket är en trend som aldrig riktigt går ur tiden. För barn är den mest påtagliga trenden den med det tropiska teman. Stora modehus som Dolce & Gabbana och Versace leder trenderna även för barnmodet, och andra märken är inte sena att haka på. Man ser tydligt denna färgglada trend med stora bladmönster i grönt, färgglada fåglar och djärva blommor överallt och det är inte bara i kläderna som vi ser detta. Barnvagnstillverkare som Cybex och Bugaboo har även tagit tillvara på temat och skapat suffletter och sätestyg i enlighet med den rådande trenden till sina mest populära modeller.

Populära trender i repetition

Modet varierar från säsong till säsong, men samtidigt ser vi de gamla favoriterna komma åter år efter år. Vissa trender har en välbehövlig paus i några år innan man med skräckblandad förtjusning åter omfamnar dessa, medan andra trender återkommer varje säsong. Ett exempel på detta är just att ta tillvara på olika årtionden och dess mode. Vi har sett 70-talsinfluenserna i den gångna säsongen, medan 90-talet gör sin återkomst i vårens och sommarens kollektioner. De klassiska ränderna är en trend som aldrig riktigt går ur tiden, men som kanske inte heller lyfts fram på det sätt som det görs i år. Pastellfärger gör alltid en comeback under våren år efter år, men just vilka färger man fokuserar på ändras en aning. I år är den allra hetaste färgen aprikos och mintgrönt, och syns både på dam-, herr- och barnkläder. Bland mönstren är det den tropiska trenden som råder, likasom blommor. Man kan sammanfattningsvis påstå, att våra favoriter kommer varje år och vi verkar helt enkelt inte tröttna på vissa trender.