Högt och lågt om mode

Är du också galen i mode? Då är det här sidan för dig. Modevärlden kan ofta verka lite mystisk, med sina egna regler och sätt att göra saker. Här får du hjälp att bena ut det som verkar svårförståeligt eller bara konstigt om mode, och du får också många bra tips.

Mode och stil
Det första som bör framhävas är kanske att mode inte bara handlar om vad den eller den designern gör, eller vad magasin tryckta på glansigt papper säger är ”inne” och ”ute”. Minst lika mycket handlar mode om vad som passar dig. Om du utvecklar en egen stilkänsla blir det enklare att välja vilka trender du ska följa och vilka du kan strunta i.

Alla trender passar nämligen inte alla stilar eller kroppstyper. Det kan ibland vara lätt att glömma bort när man ser vilka det är som vandrar nerför catwalken. Variationen brukar inte vara speciellt stor där, och många modehus har fått kritik för att de inte designar med folk i gemen i åtanke. Tack och lov har medvetenheten om detta blivit mycket större de senaste åren.

floral pattern young girl dresses in children wear fashion shop

Nya tider i modevärlden
I dagsläget känns modevärlden mer öppen och välkomnande än någonsin tidigare. Det gör också att det just nu är mycket spännande som händer, som nya designers och experiment med material och eklektiska färger. Med hjälp av internet har det också blivit otroligt mycket enklare att hitta sin egen stil. Nu kan man ta in världens alla trender och beställa det som passar just en egen stil och kropp. Även i Sverige finns det många onlinehandlar som har det senaste modet. Vi har samlat några av dem på vår sida, och du kan klicka här för mer information om våra produkter.

Mode handlar om dig
Enligt oss är mode mer än de glamourösa tillställningar som varje höst äger rum i världens mer exklusiva huvudstäder. Mode är också vardag, ett uttryck för vilka vi är just nu. Mode är och måste kunna vara såväl funktion som elegans, såväl galablåsor som blåställ. Framförallt vill vi att mode ska ses som en möjlighet att uttrycka sig själv. Det vi väljer att ta på oss säger någonting om vilka vi är: vad vi gillar, vad vi älskar och vad vi tror på. På den här sidan samlar vi därför artiklar och tips utan att fundera på om det som sägs är ”hippt” eller ”inne”. Kort sagt blandar vi här högt med lågt – och vi gör det för din skull.