Starta en modeblogg

Tänk att ha ditt alldeles egna lilla modemagasin på nätet! Det är helt och fullt möjligt. Enklast fixar du ett sådant genom att starta en modeblogg. Om du känner att du har en unik stil som du gärna vill dela med dig av till andra, eller om du älskar att skriva om kläder och mode, så är en modeblogg en av de roligaste och mest inspirerande hobbies du kan ha. Kanske stannar din blogg inte heller vid att endast vara en hobby, låt dig inspireras av Sveriges bästa modebloggare som idag kan leva på sina bloggar.

Att tänka på innan du startar

Woman taking a photo of the girly stuffs in her bag

Innan du startar upp din blogg finns det några saker som är viktiga att tänka på. Bland det första du behöver göra är att välja ett namn. Här behöver du vara noga och välja med omsorg. Välj ett namn som du kan leva med länge. Idag är det vanligt att välja sitt eget namn som bloggnamn. På så sätt blir det egna namnet en naturlig del i ens varumärke redan från början. Sen behöver du bestämma var du vill blogga. Det finns för och nackdelar både med att välja portal och eget webbhotell. Om du väljer en portal kan du få lite hjälp med att dra trafik men du är också bunden till portalens regler. Om du väljer webbhotell så bestämmer du allt själv men kan ha lite svårare att få trafik i början. En mysig plats att blogga från är också viktig. Om du har möjlighet kan du skaffa ett par snygga soffor och lite mysig inredning. På så sätt skapar du enkelt ett fint hemmakontor.

När du vet vad bloggen ska heta och var den ska ligga så är det på sin plats att lägga lite tid på strategi. Det är bra att nischa sin blogg och inte täcka ett för stort område. Som bekant kan bloggandet kan bli ett heltidsyrke. Detta har man mycket större chans att få till om man har ett väl sammanhållet innehåll. Företag väljer ofta att arbeta med bloggare som kan lyfta deras produkter på ett bra vis. En sista sak att tänka på är hur ofta du vill blogga. I bloggarnas linda värderades tät uppdatering mycket mer än vad det gör idag. Idag väljer snarare bloggläsare att läsa välarbetade blogginlägg med fina bilder. Du kan alltså vinna på att uppdatera fyra gånger i veckan på ett genomtänkt sätt, snarare än att slänga ut två mindre arbetade inlägg per dag. Hur du än väljer att göra kommer du snart att märka att bloggen blir en vän som hjälper dig knyta kontakter på ett helt fantastiskt vis.