5 tips för en tuffare stil

Kvinnor som drar större storlekar kan uppleva att det är lite begränsat med möjligheter att skapa tuffare stilar med coola personliga detaljer. Anledningen är att modet i grunden bygger på de normbestämda storlekarna. Att kurviga kvinnor inte kan klä sig tufft och mer fräckt är dock bara lögn. Möjligheterna är obegränsade och här är fem enkla tips för en mer rå och tuff stil för kvinnor i storlek 44, 46, 48, 50.

Klackar

Ett så enkelt grepp som att sätta på sig klackar i form av pumps, sandaletter, stövlar eller boots ger några centimeter på höjden samtidigt som både ben upplevs som längre och rumpan får lite lyft. Vill du tuffa till en outfit, matcha med stövlar eller boots. Ett par snygga högklackade skor är verkligen kvinnans bästa vän (förutom diamanter!).

id6 sinfashion.se

Västar

En väst i fuskpäls, en så kallad faux-väst, kan vara söt eller stilren, men den kan också ha en lite mer djärv design och utformning och därmed vara perfekt för kurviga kvinnor som vill tuffa till en outfit. Även en ganska proper och avslappnad outfit med jeans och skjorta blir rejält mycket tuffare med en faux-väst. Det är bara att experimentera! För tips och inspiration till hur man enkelt kan ge en tuff touch till en outfit, läs mer här.

Experimentera med accessoarer

Det är de små detaljerna som gör skillnad och något så enkelt som att komplettera en outfit med en scarf med en fräck design som står i kontrast till de övriga plaggen eller sätta i ett par lite mer coola örhängen kan göra en outfit lite tuffare som genom ett trollslag. Möjligheterna är obegränsade, men det är värt att komma ihåg att ”less is more”.

Råare jeans

Jeans finns i alla modeller och alla färger, och det gör att de fungerar i alla stilar. Den som vill skapa en outfit som känns mer cool kan välja ett par blåjeans i en ljusare tvätt med effektfulla slitningar och den som vill ta steget ännu längre kan addera faktorer som bootcut och råare detaljer kring fickorna. Det är inga problem för tjocka kvinnor att hitta ett par lite tuffare jeans och att investera i ett par med lite mer attityd är ett enkelt sätt att göra det möjligt att skapa mer skarpa och coola outfits.

Kombinera mera

Kanske kan de slitna jeansen passa perfekt till en oversize t-shirt och en scarf? Eller varför inte matcha en tunika med lite mer fräckt tryck med den gamla kjolen i svart fuskskinn? Genom att prova sig fram och kombinera de plagg man har hemma på nya sätt finns goda möjligheter att skapa helt nya outfits. Om råmaterialet har en lite skarpare och råare stil kommer den färdiga stilen också att få det!