Stilrent vintermode

Den svenska vintern är en problematisk årstid för alla modeälskare, då de tvingas välja mellan att vara fashionabla och eleganta, eller varma och bekväma. Det är sällan det går att kombinera både en praktisk och varm vinterutstyrsel med en stilren och modern outfit. Men det finns några undantag, och här kommer de bästa tipsen på hur man kan hålla sig både chic och varm i vinter.iStock_000019148526_Small

En av de svåraste utmaningarna är kanske att bära kjol eller klänning vintertid, när temperaturerna börjar sjunka under nollan. Vanliga nylonstrumpbyxor räcker inte på långa vägar för att hålla benen varma då. Lyckligtvis finns det numera flera alternativ som är både trendiga och varma. Ett sådant alternativ är lager-på-lager-metoden. Ovanpå sina vanliga strumpbyxor kan man trä ett par knästrumpbyxor, gärna med små söta detaljer som en rosett eller lite spets, för att följa trenden. Något annat som har kommit stort på senare år är strumpbyxor och leggings som är fodrade med fleece, och som håller värmen bättre än till och med jeans eller andra byxor. En god nyhet för alla som älskar att bära klänning året om, med andra ord!

Ett annat tips för frusna fashionistor är kashmir. Kashmir är ett material gjort av den fina och mjuka ullen från pashminagetter, och den har ullens värmande egenskaper samtidigt som den är betydligt lättare och tunnare. Med en kashmirtröja under kappan kan man med andra ord skapa en slimmad outfit, samtidigt som man kan vara varm och ombonad. Det är dock inte bara tröjor som stickas av kashmir, utan också en uppsjö andra plagg, till exempel vantar, mössor och sjalar. Dessa accessoarer kan bli pricken över i:et för att ge en exklusiv känsla till en outfit, samtidigt som de ger den värme som händer och knopp behöver.

Ett sista dilemma för den modemedvetna i vinter-Sverige är skovalet. Under den värsta vargavintern får man överge varje tanke på högklackat, men det betyder inte att man inte kan hitta en nätt, lågklackad känga eller stövlett som man kan pulsa till jobbet i och samtidigt känna sig fin i när man har kommit in från kylan. Satsa på ett par med rejäl fodring, så slipper du frysa om tårna.