Sveriges bäst klädda man

Är du intresserad av kläder och mode? I så fall är chansen stor att du vet vad fotbollsspelaren Oscar Hiljemark, skådespelaren Adam Pålsson och artisten Jason ”Timbuktu” Diakité har gemensamt. De tre har nämligen alla utsetts till Sveriges bäst klädda man under de senaste åren. Det är herrtidningen Café som varje år sedan 2003 utser den man som de anser klätt sig bäst föregående år. I samband med korandet anordnar tidningen en modefest dit stilsäkra profiler är inbjudna för att mingla och ha trevligt, samt kanske även spana in nya klädtips.

Adam_Pålsson_in_Aug_2014Trender de senaste åren

Från modefesten, som det brukar rapporteras om senare i tidningen, ges vi en inblick i de rådande trenderna. Mycket svart är ett säkert kort och den färgen försvinner nog aldrig från modescenen. Andra tendenser som har kunnat ses de senaste åren har varit mocka- och skinnjackor samt dubbelknäppta kavajer. Modet har de senaste åren förenat striktare klädesplagg som just kavajer med en mer ledig streetstil. Besök en adidas outlet för att hitta inspiration till din egen outfit. En huvtröja passar utmärkt under en kavaj och träningsstilen har vuxet sig stor både för män och kvinnor de senaste åren. Överlag har kläder som förenar praktisk användning och bekvämlighet med lite mer stilrena och klassiska plagg varit populärt. År 2016 års vinnare Oscar Hiljemark är en ung fotbollsspelare som tillbringar sina vardagar i Palermo. Redan innan han flyttade till klubben hade han ett stort intresse för just italienskt mode. Han hämtar sin inspiration i klassiska och tidlösa snitt som också passar in i ett aktivt liv.

Mixade stilar är ett vinnande koncept

Att mixa välskräddat med mer bohemiskt eller streetigt har länge varit en stark kombination. En par välpressade byxor tillsammans med en snygg kavaj och vit skjorta och slips kan lätt kännas lite styltigt och för uppklätt. Att istället kombinera den där snygga kostymbyxan med en löst sittande tröja och skinnjacka, skapar inte bara fler användningstillfällen utan ger också ett mer spännandee intryck. En som däremot klarar att bära upp en tredelad välskräddad kostym är Jason Diakité. Med en kombination av material och färger lyckas han få till en look som är både modern, stilig och bekväm. En annan man som tycker om att vara välklädd i kostymbyxor och kavaj är medieprofilen, programledaren och författaren Alex Schulman. Alex Schulman är nominerad till årets bäst klädda man varje år de senaste åren och han bär ofta kavajer och kostymbyxor. Tidningen presenterar 50 stycken välklädda herrar varje år och därför finns det mycket stilinspiration att hämta till dig själv.